vineri, aprilie 13, 2012



PAȘTELE – PRILEJ DE BUCURIE

În cele dintâi Paștele reprezintă o sărbătoare creștină importantă pentru cei care cred în Domnului Isus. Este prilej de bucurie pentru creștini, fiindcă în aceste zile de sărbătoare celebrăm Învierea Celui care a murit pentru păcatele noastre, pentru a putea fi iertați. Avem ocazia ca în aceste zile să-i aducem toată slava și închinarea noastră, să fim mai buni și mai iubitori.

Sărbătorile Pascale adună toată familia în jurul mesei festive, mergem în vizită pe la bunici care ne așteaptă cu mare nerăbdare, cu dulciuri și cozonaci. Tocmai această aromă proaspătă de pâine coaptă, cozonac și pască ne aduce aminte de anii copilăriei noastre. Acum în goana aceasta mare a timpului după bani, după o viață mai bună, prea puține gospodine mai fac copturi acasă. Deci doar în bucătăria bunicii mai putem găsi aceste bunătăți.

Prilej de bucurie îl constituie și reînvierea naturii la viață… Avem zile cu soare, pomii au înflorit frumos, ne încântă privirea manunchiurile de lalele și narcise din grădini, covoarele de iarbă proaspătă de pe imașuri și mielușeii ce zburdă de ici-colo. Orașele, satele parcă au luat o altă înfățișare – toate străzile sunt măturate, bordurile și trunchiurile copacilor sunt date cu var alb, iar petele de verde dau culoare lumii ce ne înconjoară…





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu