miercuri, ianuarie 11, 2012



Dorintele noastre cele mai profunde

  Persoana – masca actorului din antichitate. Ca oricare alta persoana, avem o parte foarte importanta in noi, care este adevarata noastra identitate. Unii ii zic SINELE, altii ii zic SUFLETUL, altii ii zic ADEVARATA NOASTRA IDENTITATE.
  Asadar, avem:
1. Identitatea de suprafata, superficiala. Sunt elev(a) sau student(a), sunt angajat(a), am o profesie, am hobby-uri, prieteni sau viata mea se desfasoara monoton.
2. Identitatea ADEVARATA. Dorintele mele adevarate, realizarile. Ce vreau eu pentru mine si viata mea.
3. De multe ori, cele 2 identitati ale noastre sunt foarte diferite.

  Exista o persoana, Frank Kern, care vorbeste despre aceste lucruri. Tipul este multimilionar si vorbeste despre masinile sport pe care le-a avut: Ferrari, Porsche, Lamborghini.
  Spunea ca si-a cumparat toate aceste masini ca sa fie mai “cool” si mai ” interesant”, pentru ca oamenii sa il respecte si sa il pretuiasca mai mult. A fost dezamagit, pentru ca identitatea lui nu s-a schimbat deloc. Avea obiecte in jurul sau, insa in interior era tot distrus. Viata lui era la fel de plictisitoare. Si asa si-a dat seama ca oamenii nu vor lucruri noi, ci vor O VIATA NOUA. Vor sa simta acea experienta ce o simti cand ai lucrurile materiale.
  Cand o familie cumpara o casa noua, nu cumpara caramizile, acoperisul, camerele. Cumpara EXPERIENTA de a trai intr-o casa spatioasa, intr-un mediu placut si creativ in care sa te poti relaxa.
Pornind de la acest lucru, Frank a inventat si o formula simpla care zice ca V = E+I.
Adica Viata = Experientele ce le traiesti ( inclusiv experientele date de lucrurile materiale) + Identitatea noastra ( valoriile, principiile, convingerile).
  Daca azi presupunem ca mai traim inca 40 de ani de acum incolo, inseamna ca mai avem de trait 14600 de zile.

Ce ai putea tu oare acum, drag cititor sa raspunzi la intrebarea:
“ CUM AR ARATA VIATA TA PERFECTA, DACA NU AR EXISTA LIMITARI SAU CONSECINTE? ”
NU UITA!!! VA TREBUI SA TRAIESTI ACEASTA ZI PENTRU TOT RESTUL VIETII TALE.

  Daca ar fi ca eu sa ma gandesc cum ar arata o zi perfecta din viata mea sau chiar intreaga mea viata de mai departe, atunci nu cred ca mi-ar fi foarte dificil s-o descriu…
- Vreau sa ma trezesc si sa ma culc in gand cu Dumnezeu, iar pe parcursul zilei sa nu uit nici o clipa de El.
- Vreau sa ma trezesc la ce ora am chef alaturi de persoana iubita si intreaga zi sa imi apartina pentru a face tot ceea ce imi doresc.
- Vreau sa am timp sa citesc cat vreau si ce vreau, iar in acest timp sa meditez si sa nu ma streseze nimeni.
- Vreau sa iau masa cu cei dragi mie si nu conteaza daca nu vor fi cele mai copioase mese, important este sa fiu in mijlocul familiei si totul sa fie pregatit cu dragoste.
- Vreau cand ma uit dimineata in oglinda sa fiu mandra de mine, de faptul sa sunt originala: fata cu ochi caprui si zambet ca la Hollywood.
- Vreau sa lucrez pe Internet, sa imi amenajez cum vreau eu spatiul de munca, sa lucrez cand am inspiratie si am chef sa creez. Vreau sa creez valoare pentru oamenii din jur, si mai ales pentru cei care se lupta pentru libertatea si independenta lor, si isi doresc sa realizeze ceva in viata, asa cum vreau si eu. Vreau sa le ofer sprijinul meu, atunci cand nu e nimeni care sa ii sprijine.
- Vreau sa am un prieten frumos, destept, sincer, harnic, glumet, intelegator, iubitor, cu care sa pot vorbi despre pasiunile, visele si dorintele mele, sa am un sprijin langa mine la bine si la rau, in inima caruia sa fiu doar eu.
- Vreau sa am un serviciu care sa-mi produca satisfactie, iar seara cand ma voi intoarce acasa sa nu fiu extenuata, ci sa ma pot bucura alaturi de familie, sa le pot oferi momente de neuitat.
-  Vreau sa nu-mi pierd legaturile cu vechii prieteni, dar sa imi fac si altii noi. Prietenii mei sunt oameni cu multa incredere in ei si cu personalitati puternice. Iar daca nu voi avea timp sa ma intalnesc, sa fac ceva cu ei cateva zile sau saptamani, cand ne vom revedea, atunci sa fie ca si cand nu ne-am vazut doar de o zi.
- Vreau sa merg cat mai des in excursii, calatorii. Nu conteaza daca vor fi excursii scumpe sau ieftine, in tari exotice sau la Polul Nord, in hoteluri luxoase sau intr-o coliba, important este sa fiu alaturi de cei dragi mie. Vreau sa traiesc experiente unice care sa imi imbogateasca sufletul.
- Vreau sa am venituri, care sa-mi permita sa le pot oferi celor dragi tot ceea ce isi vor dori si sa nu-mi spuna niciodata ca le lipseste ceva.
- Vreau sa devin un foarte bun specialist in domeniul meu, sa fiu mandra de realizarile mele si sa stiu a situa mai presus placerea si binele altora, decat propriile.
- Vreau sa ii pot ajuta pe cei care duc lipsuri materiale si spirituale. Vreau ca niciodata sa nu ma gandesc ca altii au mai mult ca mine, ci sa ma gandesc ca sunt unii ce au mai putin.
- Vreau sa am timp doar pentru mine, atunci cand am nevoie. Sa ies cu fetele la plimbare, la shopping, la o cafea sau chiar intr-un parc de distractii.
- Vreau ca macar de 2 ori pe saptamana sa ies in oras cu persoana iubita, sa ies la plimbare cu copiii, sa ne chemam prietenii in ospetie la noi.
- Vreau sa fiu o mama buna pentru copiii mei, sa am un dialog permanent cu ei pentru a-i intelege mai bine si a intari legaturile afective cu ei. Sa nu fiu nici blanda, dar nici foarte severa, sa incerc insa sa fiu o mama echilibrata.
- Vreau sa fiu sotia perfecta pentru sotul meu, sa-l inteleg si sa-l ajut cand va avea nevoie, sa-l iubesc cu dragostea dintai si sa am timp suficient si pentru el.
- Vreau sa gasesc fericirea in cele mai banale activitati si sa fiu mereu aproape de persoana potrivita.
- Vreau sa am o viata sociala bogata, adica multe cunostinte, prieteni adevarati, sa particip la conferinte, forumuri, sa fiu in relatii bune cu persoane din orice domeniu.
- Vreau sa fac totul cu ajutorul lui Dumnezeu si pentru slava Sa.

  TOT ce am scris, imi doresc foarte mult ca sa ma ajute Domnul, sa si traiesc in viitor…
  Raspunde si tu la aceasta intrebare :” CUM AR ARATA VIATA MEA PERFECTA, DACA NU AR
EXISTA LIMITARI SAU CONSECINTE? ” si daca vrei, impartaseste intr-un comentariu cu noi ce iti doresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu