luni, noiembrie 04, 2013

Toamnă de poveste

                                                                                              Toamna în MOLDOVA
Toamna din acest an este mai frumoasă ca oricînd, avem parte de o toamnă bogată și călduroasă. Soarele zi de zi ne mîngîie cu razele sale puternice și nu ne permite nici măcăr dimineața să dormim mai mult. Cu toate că copacii și-au dat deja jos haina lor colorată, ici-colo mai vezi cîte o frunză aurie sau ruginie. Căci parcă nici ei nu s-ar lăsa nicidecum dezbrăcați, dar natura cu legile sale îi presează. 
            Toamna în CANADA           
Iar mie, nici nu-mi vine a crede că deja e luna noiembrie, cînd văd că temperatura din termometre urcă zi de zi și cînd simt cum soarele îmi mîngîie fața, îndeosebi la amiază. Și totuși e toamnă... O toamnă în care gospodarii și-au adunat în hambare fructe și legume, și-au pregătit cîmpurile pentru lucrările de primăvară, au cules strugurii mustoși din vie. O toamnă cînd păsările s-au înalțat în văzduh pentru a-și părăsi țara de baștină, iar micile animăluțe s-au refugiat în ascunzișurile lor pentru o iarnă rece. O toamna în care livezile și viile s-au îmbrăcat în haine de sărbătoare, țesute cu fir de aur și brodate cu fir purpuriu, o toamnă în care livezile și viile gem de mustul dulce al fructelor, o toamnă în care persistă mirosul de galbenă gutuie și se simte oriunde parfumul crizantemelor.
Așa e toamna în Moldova, o toamnă de poveste, cu zile însorite, cu grădini de flori împodobite. Să profităm de acest timp minunat de afară, fie că ieșim cu prietenii la o plimbare în parc, fie că mergem cu familia la un picnic în pădure sau fie că ieșim pe o bancă în fața casei, pur și simplu să savurăm din aerul proaspăt sau să admirăm priveliștea din jur.


CRIZANTEME PARFUMATE                                               ROADELE ANULUI 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu