vineri, octombrie 04, 2013

Oare ce este iubirea?

    Iubirea. Oare ce este iubirea? Deseori ne punem această întrebare. La auzul acestui cuvînt prima idee ce ne vine în minte este că iubirea înseamnă să dăruiești și să primești. Anume ce să dăruiești și să primești? Să îi oferi persoanei de lîngă tine și să primești în schimb clipe de fericire, atenție maximă, încurajare, susținerea în orice problemă. Iubirea este mărețul sentiment care îți injectează acel fior de necunoscut, acea dorință de a vrea să știi tot și să le încerci pe toate, de a dori să înveți și să poți totul. Iubirea ne face mai buni, mai darnici, mai setoși de frumos. 

Oare poți ca să primești iubire și să fii atît de indiferent ca să nu o oferi și tu? Personal nu știu cum ar fi acest lucru. De atîtea ori cînd mi se oferă iubire, am acea dorință de a iubi mai mult și mai mult. De atîtea ori cînd mi se spune cuvîntul: „ Te iubesc!”, pe buzele mele arde dorința de a-l repeta neîncetat. Cît de liber și degajat se simte omul cînd știe că aici, pe undeva aproape sau acolo, la capătul pămîntului, cineva îl iubește și este gata de a face orice pentru ființa iubită. Cît de fericit e omul cînd vede chipul celui drag și acel zîmbet de pe buze, pentru care ai da totul doar ca să-l vezi o clipă.


Oare noi, oamenii nu am fost creați din iubire? Oare noi, oamenii nu am fost salvați prin iubire? Oare putem exista pe pămînt fără de iubire? Nimic în lumea aceasta plină de vanitate nu s-ar realiza dacă nu ar exista iubirea. Din iubire ne-a fost dat pe pămînt cel mai frumos dar, pe Fiul lui Dumnezeu și tot ea ne mai ține în viață pînă la a doua Sa venire.
Iubiți mai mult, dăruiți dragoste neîncetat, căci odată ce ați dăruit, ve-ți primi în schimb poate de zeci de ori mai mult, căci omul a fost creat pentru a iubi și a fi iubit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu