joi, aprilie 05, 2012




SARBATORILE PASCALE

Cu pasi rapizi se apropie si Sarbatorile Pascale, cele mai sfinte dintre toate, cele mai asteptate de credinciosi… In marea Saptamana a Patimilor Domnului Nostru Isus Hristos trebuie sa venim cu reverenta si rugaciune in fata acestuia… Doar El este Cel care a murit si a inviat a treia zi, ca noi sa fim spalati in sangele Sau sfant si sa capatam viata vesnica…
Toata umanitatea si toata creatia este vazuta in lumina invierii si a iubirii lui Hristos, pentru ca toti oamenii sunt chemati la bucuria invierii, fiecare dupa taria credintei si a pocaintei sale, dupa faptele bune pe care le-a savarsit… Pastele este ziua triumfului vesnic al invierii lui Isus, minunea minunilor, praznicul praznicelor, sarbatoarea sarbatorilor si cel mai mare act de inceput de istorie a crestinismului, "invierea dintre morti a Mantuitorului nostru". Invierea Domnului Isus este temelia invierii noastre, este botezul credintei celei adevarate, este inlaturarea nestiintei si inselarii, este implinirea profetiilor de la Facerea lumii.
Invierea lui Hristos n-a fost un fapt intamplator si nici trecator; ecoul ei se va auzi pana la sfarsitul lumii, iar ultimul efect al acesteia va fi invierea de apoi...
Consider ca intreaga si adevarata semnificatie a Sarbatorilor Pascale se contine in versetul 16 din Ioan, capitolul 3, care spune: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul  Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.”
Adevaratul scop al acestei importante sarbatori il constituie patimile, moartea pe crucea Golgotei si invierea in a treia zi a Domnului Nostru Isus Hristos… Doar ca prea multi din crestinii de astazi uita care este menirea venirii Fiului lui Dumnezeu pe pamant. Pentru prea multi din noi, Pastele inseamna serviciul divin de la biserica, oua incondeiate, sfintirea “pastii”, pregatirea bucatelor traditionale, iepurasi de ciocolata, masa de sarbatoare la care se aduna toata familia, si uitam de cel mai important lucru – Jertfa de la Calvar...
Prin instituirea Pastelui Legii noi s-a savarsit o taina noua, un Paste nou, un Testament nou, cand Domnul lsus binecuvanteaza painea, o frange si o da ucenicilor, zicand: "Luati, mancati, acesta este trupul Meu!". Apoi a luat paharul, si dupa ce a multumit lui Dumnezeu, le da zicand: "Beti toti din el, caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou , care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor.
Dragii mei, semnificatia Pastelui consta in eliberarea intregii omeniri din robia pacatului si intrarea in Imparatia cerurilor a celor  ce cred in Isus, in jertfa Sa si Il primesc ca Domn si Mantuitor in viata lor.
In zilele ce se apropie sa fim mai buni, mai iubitori, mai iertatori cu apropiatii nostri, cu cei din jurul nostru… Un PASTE FERICIT fiecaruia dintre voi!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu