miercuri, ianuarie 11, 2012




Ce poti invata in fiecare zi?

Poti invata ca nimic nu e sigur in viata aceasta. Nici iubirea, nici prietenia, nici loialitatea. Sunt lucruri pe care nu te poti baza, caci dispar chiar atunci cand esti mai sigur de ele.
Poti invata ca omul in viata sa trebuie sa ia propriile decizii, sa nu mai plece urechea la ce zic altii, sa isi traiasca viata asa cum crede, ca e viata lui, nu sa traiasca dupa principiile de viata ale altcuiva. Sa faca propriile greseli, nu greselile altora. 
Poti invata ca nimic nu e perfect, iar oamenii care cauta perfectiunea vor sfarsi singuri, doar ei cu idealul lor.
Poti invata ca cine crede ca merita sa fie iubit, pur si simplu, se inseala amarnic.

Poti invata ca e prea adevarata zicala: "Cum iti asterni, asa vei dormi."
Poti invata ca persoanele care te iubesc cu adevarat sunt cele care iti spun unde si cand gresesti, chiar daca stiu ca vei ajunge sa le urasti pentru asta.

Poti invata ca niciodata nu este prea devreme sa faci ce iti doresti sau prea tarziu pentru a face ceva pentru care nu esti pregatit.
Poti invata ca oricat de mult rau ne-ar fi facut o persoana, pana la urma vom ajunge sa ne simtim obositi si batrani de atata ura.
Poti invata ca oamenii care te iubesc cu adevarat sunt cei care iti spun ca esti un nesuferit, apoi vor veni  la miezul noptii sa te duca la spital pentru ca te simti rau.

Poti invata ca boala sufletului imbolnaveste si corpul.
Poti invata ca exista oameni carora le pasa de tine, chiar daca nu te cunosc.
Poti invata ca iubirea nu e de ajuns pentru a cladi o relatie, indiferent de ce natura. Trebuie sa mai adaugi rabdare, altruism, calm si iertare. Si totusi, poti invata ca iertarea nu e totul. 

Poti invata ca unele greseli sunt atat de mari incat nu mai pot fi reparate. Noi trebuie doar sa le acceptam si sa avem grija sa nu le facem si a doua oara si sa traim in culpabilitatea de a le fi comis.
Poti invata ca prietenii sunt aceia care stiu sa intoarca si celalalt obraz.
Poti invata ca suferinta nu ne face sa nu mai avem nimic de pierdut, ci sa pretuim si mai mult ceea ce avem.
Poti invata ca exista destin, soarta, Dumnezeu, sau cum ii zice fiecare. Este cineva care nu ne lasa chiar asa, de capul nostru.

Poti invata ca increderea e un lucru fragil, greu de obtinut si usor de pierdut.
Poti invata sa iubesti, ca sa poti fi iubit.
                                                      Poti invata inca alte mii de lucruri, doar sa fie vointa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu